Adatkezelési tájékoztató és szabályzat

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS SZABÁLYZAT
 
Jelen Adatkezelési tájékoztató célja, hogy az adatkezelés megkezdése előtt a POWER LIFE TEAM KFT. mint Adatkezelő által működtetett https://www.powerlife.hu weboldalra („Honlap” vagy „Weboldal”) látogatókat, Power Life Team Kft.-től e-mailben (rendeles@powerlife.hu) megrendelőket, valamint a Facebook (powerfruitgyümölcsital), Instagram (powerlifenagykereskedes) oldalra látogatókat, illetve a 1097 Budapest, Illatos u. 7. szám alatti raktárban vásárlókat („Érintett”) egyértelműen és részletesen tájékoztassa személyes adataik kezelésével kapcsolatos minden tényről, az adatkezeléssel kapcsolatos jogokról és jogorvoslati lehetőségekről.
 
Jelen Adatkezelési tájékoztató tartalmazza továbbá az Adatkezelőre vonatkozó belső szabályokat és intézkedéseket, mely biztosítja, hogy az adatkezelése a 3. pontban meghatározott jogszabályoknak megfelel, így egyben az Adatkezelő adatkezelési szabályzatának is minősül az Érintettek személyes adatainak kezelésére vonatkozóan.
 
Jelen Adatkezelési tájékoztatót az Adatkezelő a Honlapján közzéteszi.
 
Jelen Adatkezelési Tájékoztató alkalmazásában:
 
személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 
adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 
adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 
adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 
címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 
  1. Az adatkezelő adatai
 
Az Adatkezelő neve:                                       Power Life Team Kft.
Az Adatkezelő székhelye és postacíme:        1164 Budapest, Felsőmalom u. 16. fszt. 8.
Az Adatkezelő irodája:                                   1097 Budapest, Illatos u. 7.
Az Adatkezelő nyilvántartási száma:              Cg.: 01-09-180032
Az Adatkezelő adószáma:                               24744687-2-42
Az Adatkezelő e-mail címe:                             info@powerlife.hu

2. Adatfeldolgozásra jogosult személyek
 
 
      a, Az adatkezelés során igénybe vett tárhely-szolgáltató adatai:
 
Név: Systech Global Kft.
Székhely:
E-mail: info@systech.hu

b, A könyvelési kötelezettség teljesítése során a számlákon szereplő adatok birtokába jut:
 
Név:                      JP Credit Kft
Székhely:               2730 Albertirsa, Luther u. 1.
E-mail:                  info@jpcredit.hu

c, A hírlevelek kiküldéséhez az Adatkezelő az alábbi hírlevél küldő szolgáltatást használja:
 
Név: Mailchimp.com
Székhely: The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000
Atalanta, GA 30308 USA
E-mail:

d, Az online, bankkártyával történő fizetése esetén az alábbi pénzügyi szolgáltató működik közre:

K&H Bank Zrt.
Székhely:  1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Ügyfélszolgálat:   bank@kh.hu
Telefon:   +36 1/328-9000
 
Tájékoztatjuk, hogy online fizetés esetén az Adatkezelő nem továbbít személyes adatokat a K&H Bank részére, a bankkártya adatokat a K&H Bank biztonságos felületén szükséges megadnia, azokról az Adatkezelő nem szerez tudomást. Az Adatkezelő kizárólag a szolgáltatás díját, és tranzakcióazonosítót továbbítja a K&H Bank Zrt-nek.

e, A számlák kiállításához az Adatkezelő az alábbi online számlázó programot használja:
 
Név: Geniza
Székhely: 1164 Budapest, Felsőmalom u. 16. fszt. 8.
E-mail: info@powerlife.hu

3.  Az adatkezelésre vonatkozó főbb jogszabályok és rövidítésük
 
  • Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete („GDPR”)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”)
  • az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Eker tv.”)  
4.   Adatkezelés alapelvei (minőségpolitika)
 

4.1.  Tisztességesség, jogszerűség, és átláthatóság
Adatkezelő a jelen Tájékoztatóban megjelölt adatkezelési műveleteket (ideértve az adatok felvételét és kezelését is) tisztességesen, a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, az Érintett számára átlátható módon végzi.

4.2.   Célhoz kötöttség
Az Adatkezelő a személyes adatokat kizárólag a jelen Tájékoztatóban rögzített célokból gyűjti, kezeli, és használja fel, illetve azokat csak ezen célok elérése érdekében továbbítja a jelen Tájékoztatónak, valamint a mindenkor hatályos személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően. A kezelt személyes adatokat kizárólag a célok megvalósításában érintett személyek ismerhetik meg.

4.3.   Adattakarékosság
Az Adatkezelő kizárólag olyan személyes adatok megadását kéri az Érintettől, amelyek az adatkezelés célját tekintve az adott adatkezelés vonatkozásában megfelelőek, relevánsak és feltétlenül szükségesek, és amely nélkül a szolgáltatását nem vagy nem az általa vállaltak szerint tudná nyújtani.

4.4.   Pontosság
Az Érintettek felelnek azért, hogy a honlapon megadott adatok valósak, pontosak és naprakészek legyenek. Mindemellett az Érintett felelőssége és kötelezettsége az is, hogy amennyiben nem saját személyes adatait adja meg, úgy ahhoz az érintett hozzájárulását előzetesen beszerezze.
 
Amennyiben az Érintett jelzi az Adatkezelő részére, hogy az adatai nem felelnek meg a valóságnak, úgy az Adatkezelő a jelen Tájékoztatóban rögzítettek szerint haladéktalanul gondoskodik ezen adatok törléséről vagy helyesbítéséről.

4.5.  Korlátozott tárolhatóság
Adatkezelő biztosítja, hogy a személyes adatok tárolása olyan formában történjen, mely az Érintett azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé. Adatkezelő az adatok tárolásának időtartamát ezen elv mentén határozza tehát meg.

4.6.  Adatbiztonság
Adatkezelő megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsa mind a papíralapú, mind pedig az elektronikusan tárolt adatok biztonságos, sérülésmentes kezelését és az ehhez szükséges adatkezelési rendszerek kiépítését, működtetését. Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az Adatkezelő az adatkezelési tevékenysége során igénybevett adatfeldolgozók részére is előírja.
 
Ennek körében a számítógépeken vírus- és tűzfalvédelmet alkalmaz, és biztosítja az adatok, és adathordozó eszközök fizikai védelmét. A számítógépek, adatbázisok jelszóval védettek, így a személyes adatokat kizárólag az tekintheti meg, aki arra jogosultságot kapott. Az elektronikus adatokról biztonsági mentés készül.


5.    Megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés
 
Adatkezelés célja: megrendelés teljesítése, termék(ek) kiszállítása, kapcsolattartás a megrendelés visszaigazolás, és a kiszállítás érdekében
Adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítéséhez szükséges- GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont, az Eker tv. 13/A. §-a
Érintettek kategóriái: honlapon keresztül megrendelést leadó ügyfelek, az üzletekben vásárló ügyfelek
Kezelt adatok köre: megrendelő/vevő neve, címe, szállítási címe (megye, településnév, irányítószám, utcanév, házszám, emelet, ajtó), e-mail címe, telefonszáma, neme, születési ideje, egyéb megjegyzések a megrendeléssel kapcsolatban
Ki férhet hozzá? az Adatkezelő, illetve az Adatkezelő nevében eljáró alkalmazottak
Adatkezelés időtartama: A teljesítést követő 5 évig. E-mail-cím, telefonszám, és egyéb megjegyzések a szolgáltatás teljesítését követően törlésre kerülnek (kivéve 7. pont).
Adattovábbítás: Szállítás, Tárhelyszolgáltató, Könyvelés.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tud megrendelést leadni a honlapon.
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a megrendeléskor nem járul hozzá az e-mail címe, valamint a telefonszáma felhasználásához marketing célból (ld.: 7. pont), ezen adatai a szolgáltatás teljesítését követően törlésre kerülnek.

6.   Számla kiállítása
 
Adatkezelés célja: számviteli bizonylat kiállítása
Adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítéséhez szükséges- GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont, jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges - GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 45. §, Számv. tv.169. § (2) bekezdése
Érintettek kategóriái: honlapon keresztül megrendelést leadó ügyfelek
Kezelt adatok köre: számlázási név, számlázási cím (megye, településnév, irányítószám, utcanév, házszám, emelet, ajtó, csengő), fizetési mód, kiállítás, teljesítés, fizetés dátuma, termék neve, termékek nettó és bruttó ára, megrendelés végösszege
Ki férhet hozzá? az Adatkezelő, valamint az Adatkezelő alkalmazottai
Adatkezelés időtartama: a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc év
Adattovábbítás: A számlák továbbításra kerülnek a könyvelő felé. A számlák kiállításához az Adatkezelő online számlázó programot használ.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tud megrendelést leadni a honlapon.

7.   Marketing célú kapcsolattartás: hírlevél küldés
 
Adatkezelés célja: tájékoztatás a kedvezményekről, akciókról, új termék bevezetéséről
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása - GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
A hozzájárulását checkboxok kipipálásával a megrendelés leadásakor adhatja meg, továbbá bármikor feliratkozhat a hírlevélre, telemarketing szolgáltatásra a Honlapon ezen menüpont alatt. A hozzájárulását bármikor, indokolás nélkül visszavonhatja e-mailben, vagy papír alapú kérelemben, vagy leiratkozhat a hírlevélben szereplő link segítségével. A hozzájárulás visszavonása esetén a személyes adatai törlésre kerülnek (ld.: 12.3. pont).
Érintettek kategóriái: marketing célú adatkezeléshez hozzájáruló ügyfelek
Kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám
Ki férhet hozzá? az Adatkezelő, illetve az Adatkezelő alkalmazottai
Adatkezelés időtartama: Az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig.
Adattovábbítás: Tárhelyszolgáltató.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem kap hírlevelet, telefonos tájékoztatást az aktuális kedvezményekről, akciókról, újonnan bevezetett termékekről.

8.   Minőségi kifogások kezelése
 
Adatkezelés célja: az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások kezelése.
Adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítéséhez szükséges- GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont, jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges - GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (3)-(7).
Érintettek kategóriái: panaszt, kifogást előterjesztő ügyfél
Kezelt adatok köre: a panasz egyedi azonosítószáma, a fogyasztó neve, lakcíme, a panaszbejelentés helye, ideje, a panaszbejelentés módja, a fogyasztó által beküldött iratok, dokumentumok, egyéb bizonyítékok jegyzéke, a panasz leírása, a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje és a jegyzőkönyvvezető neve, aláírása illetve visszavét esetén a termék adatai.
Ki férhet hozzá? az Adatkezelő, esetleg Felügyeleti szervek
Adatkezelés időtartama: A panaszról felvett jegyzőkönyvek és az írásbeli panaszokra adott válaszok másolati példányai tekintetében az Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján öt év, a vásárlók könyvébe tett bejegyzések másodpéldányai tekintetében két év.
Adattovábbítás: Felügyeleti szervek
  • Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal (1092 Budapest, Bakáts u. 14. Telefonszám: +36 1 215 10 77)
  • Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége (1052 Budapest, Városház utca 7., tel.: +36/1/318-2680)
  • Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara mellett működő Békéltető Testület (Budapest I. kerület Krisztina krt. 99. Telefon 06/1/488-2131);
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tudja gyakorolni fogyasztói jogait.


9.   Vásárlók véleménye
 
A kipróbált termékkel kapcsolatos véleményét, hozzászólását hozzájárulása esetén megjelenítjük a honlapunkon, Facebook adatlapunkon, a Google+, Instagram oldalon, azon személyes adatokkal, melynek feltüntetéséhez hozzájárult (név, település). Választása szerint megjelenítjük a keresztnevét/ vezetéknevét, és keresztnevét, lakóvárosát. Vásárlói véleményt a Honlapon a termék adatlapján vélemény almenü alatt tud beküldeni. A megjelenéshez szükséges hozzájárulást a checkbox kipipálásával adhatja meg.
 
Adatkezelés célja: elégedettségmérés, termékek, szolgáltatások minőségének javítása, pozitív véleményekkel a termékek népszerűsítése, reklámozása vélemény megjelenítése a honlapon, valamint a Facebook adatlapján
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása - GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
A hozzájárulását a Honlapon checkbox kipipálásával, vagy külön nyilatkozatban, papíralapon, vagy e-mailben adhatja meg. A hozzájárulását bármikor, indokolás nélkül visszavonhatja e-mailben, vagy papír alapú kérelemben. A hozzájárulás visszavonása esetén a személyes adatai törlésre kerülnek (ld.: 13.3. pont).
Érintettek kategóriái: véleményt beküldő ügyfelek
Kezelt adatok köre: név (vezetéknév és keresztnév, vagy csak keresztnév), foglalkozása, lakóvárosa, termékkel kapcsolatos véleménye, kép, és hangfelvétel (kamera előtt elmondott vélemény esetében)
Ki férhet hozzá? kizárólag az Adatkezelő
Adatkezelés időtartama: Az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig.
Adattovábbítás: Tárhelyszolgáltató.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett véleménye nem kerül megjelenítésre a Honlapon, Facebook adatlapon, Google +-on, stb.
Címzettek: Honlap látogatói, Facebook adatlapot, Google+, Instagram oldal megtekintők, felhasználók, követők

10.  Kapcsolatfelvétel az Adatkezelővel
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben e-mailben, vagy Facebook üzenetben felveszi a kapcsolatot az Adatkezelővel, tájékoztatást, információt kér a megrendelést megelőzően a termékkel, illetőleg az Adatkezelő szolgáltatásával kapcsolatban, az Adatkezelő az e-mailben, valamint a Facebook profilban szereplő személyes adatait megismeri. Tájékoztatjuk, hogy az adatai kezeléshez ez esetben az üzenet megküldésével hozzájárul (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
 
Adatkezelés célja: tájékoztatás, feltett kérdés megválaszolása
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása - GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
A hozzájárulását az üzenet megküldésével adja meg. A hozzájárulását bármikor, indokolás nélkül visszavonhatja e-mailben, vagy papír alapú kérelemben. A hozzájárulás visszavonása esetén a személyes adatai törlésre kerülnek (ld.: 12.3. pont).
Érintettek kategóriái: üzenetet küldő ügyfelek
Kezelt adatok köre: név, email cím, Facebook adatlap
Ki férhet hozzá? az Adatkezelő, illetve az Adatkezelő alkalmazottai
Adatkezelés időtartama: A kommunikáció befejezésével az üzenetek törlésre kerülnek (kivéve, ha egyéb adatkezelési cél is fennáll).
Adattovábbítás: Nincs.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tud kérdést feltenni e-mailben, vagy Facebook oldalon, vagy egyéb platformon keresztül.

11.   Sütikről (cookie) szóló tájékoztatás
 
A süti a webszerver által küldött, változó tartalmú, alfanumerikus információ csomag, mely a Felhasználó számítógépén rögzül és előre meghatározott érvényességi ideig tárolásra kerül. A cookie-k alkalmazása lehetőséget biztosít a Felhasználó egyes adatainak lekérdezésére, valamint internethasználatának nyomon követésére.
 
Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintett, hogy a Weboldal látogatottságának méréséhez és látogatóinak viselkedésének figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetései eredményességéhez az Adatkezelő a Google Analytics, Google Remarketing, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing programokat használja.
A hivatkozott programok a felhasználó számítógépén cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. A Weboldalra látogatók (Felhasználók) a felugró oldalsávon engedélyezhetik az Adatkezelő részére a Google Analytics, Google Remarketing, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing programok használatát, egyben hozzájárulnak felhasználó viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatások igénybe vételéhez az Adatkezelő részére.
 
Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint. A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. A cookie-ról további információ található a Google Hirdetés és adatvédelem GYIK-ban az alábbi linken: https://www.google.com/intl/hu/policies/technologies/ads/.
 
Google Analytics
Az Adatkezelő a Google Analytics programot elsősorban statisztikái előállításához használja, többek között méri vele tevékenysége eredményességét. A program használatával az Adatkezelő főként arról szerez információt, hogy hány látogató kereste fel Weboldalát, és a látogatók mennyi időt töltöttek a Weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, továbbá követhető, hogy a látogató milyen utat tett meg a Weboldalon és hova lépett be.
 
Google Remarketing
Az Adatkezelő a Google Remarketing program használatával a Google Analytics megszokott adatai mellett a DoubleClick cookie adatait is gyűjti. A DoubleClick cookie révén lehet használni a remarketing szolgáltatást, amely elsősorban biztosítja azt, hogy a Weboldalra látogatók később szabad Google hirdetési felületeken az Adatkezelő hirdetésével találkozzanak. Az Adatkezelő a Google Remarketing programot igénybe veszi online hirdetéseihez. Az Adatkezelő hirdetéseit külső szolgáltatók – például a Google – is megjelenítik internetes webhelyeken. Az Adatkezelő és külső szolgáltatók, például a Google, saját cookie-kat (például a Google Analytics cookie-jait) és harmadik féltől származó cookie-kat (például a DoubleClick cookie-t) használnak együttesen a felhasználók által a Weboldalon tett korábbi látogatások alapján történő tájékozódásra, illetve a hirdetések optimalizálására és megjelenítésére.
 
Google AdWords konverziókövetés
A Google AdWords konverziókövetés célja, hogy az Adatkezelő mérni tudja az AdWords hirdetések hatékonyságát. Ezt a Felhasználó számítógépén elhelyezett cookie-k segítségével teszi, amely 30 napig létezik, és nem gyűjt személyes adatokat.
 
Facebook Remarketing
Az Adatkezelő a Facebook remarketing pixelét használja a Facebook-hirdetések hatékonyságának növelésére, ún. remarketing lista építése céljából. Így a Weboldal meglátogatása után külső szolgáltató – például a Facebook – internetes webhelyeken hirdetéseket jeleníthet meg. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra. A látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják.
 
A fenti sütik alkalmazásának célja az oldallátogatottság mérése, forgalmi analitikai készítése anonimizált látogatottsági adatok gyűjtésével. Ezek az adatok alapján az Érintett sem közvetlen, sem közvetett módon nem azonosítható.
 
Cookie-k letiltása
A sütik alkalmazását a saját internet böngészőjében törölheti, illetve letilthatja az adott böngésző adatvédelmi beállításai között. Ehhez segítséget az alábbi linkeken talál:
  • https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu
  • https://support.mozilla.org.hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
  • https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer
 
Azok a Felhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásukról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit (ga.js, analytics.js, and dc.js), hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára.
Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

12.   Az értintettek jogai
12.1. Hozzáférési jog
Az Érintett jogosult arra, hogy személyes adataik kezeléséről, így különösen az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, kezelt személyes adatokról, az adatfeldolgozó személyéről, panasz benyújtás jogáról az Adatkezelőtől tájékoztatást kérjen.
Adatkezelő a tájékoztatást díjmentesen biztosítja az Érintett részére. Amennyiben az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő jogosult ésszerű költségtérítést kérni (Papír alapú tájékoztatás esetében: 10 Ft/lap).
A kérelem elektronikus vagy postai úton nyújtható be, ennek szabályait a 14. pont tartalmazza.
A benyújtott kérelemre Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn, legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában válaszol.
  • Helyesbítéshez való jog
Az Érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését, amennyiben azok nem felelnek meg a valóságnak. Jogosult továbbá arra, hogy a hiányos személyes adatok kiegészítését kérje.
A kérelem beérkezését követően az Adatkezelő a lehető legrövidebb időn belül a kérelem jogosságát megvizsgálja. Amennyiben az Adatkezelő a Felhasználó kérelmét nem találja megalapozottnak, és annak teljesítését megtagadja, úgy az elutasítást és annak indokait a jogorvoslattal együtt a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli az Érintettel.
  •  Törléshez való jog
Az Adatkezelő az Érintettre vonatkozó személyes adatokat törli, ha:
  • az adatkezelés jogellenes;
  • az Érintett visszavonja a személyes adatok kezelésére vonatkozó hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a Felhasználó személyes adata hiányos vagy téves, és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, feltéve, hogy a törlést jogszabály nem zárja ki;
  • az adatkezelés célja megszűnt;
  • azt bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
Az Érintett által kért törlés kizárólag az ő hozzájárulása alapján kezelt adatok törlésére vonatkozhat, így az nem érinti a jogszabály által elrendelt kötelező adatkezeléssel érintett adatok körét. Mindemellett Adatkezelő az Érintett személyes adatainak kezelésére az Érintett törlési kérelmét követően is jogosult, amennyiben az Érintett adatainak kezelése az Adatkezelő szerződés teljesítése, jogi kötelezettségeinek teljesítése vagy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges.
A kérelmet a 14. pontban rögzítettek szerint kell előterjeszteni.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog
Az Érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést az alábbi esetekben:
  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
A kérelmet a 14. pontban rögzítettek szerint kell előterjeszteni.
  •  Adathordozhatósághoz való jog
Az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja, illetőleg az Adatkezelő ezeket az adatokat az általa megjelölt másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben az adatkezelés az érintett hozzájárulásán, vagy szerződésen alapul (GDPR 6. cikk (1) a) és b) ponton).
A kérelmet a 14. pontban rögzítettek szerint kell előterjeszteni.
  • Tiltakozáshoz való jog
Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok  kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges (kivéve kötelező adatkezelés esetén).
Az Érintett a tiltakozással kapcsolatos kérelmét a 14. pontban foglaltak szerint nyújthatja be az Adatkezelő felé.
Amennyiben az Adatkezelő az Érintett tiltakozását alaposnak találja, úgy a személyes adatokat haladéktalanul törli.

13.   Jogorvoslati lehetőségek
Jogellenes adatkezelés, valamint tájékoztatás, helyesbítés, törlés, korlátozás, adathordozhatóság, tiltakozás iránti kérelem elutasítása esetében az Érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; Postai cím: 1530 Budapest, Pf.:5; Email cím: ugyfelszolgalat@naih.hu) vagy a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti bírósághoz fordulhat.

14.  Az Érintett által az Adatkezelő részére megküldött kérelemmel kapcsolatos szabályok
Az Érintett a jelen Tájékoztatóban megjelölt kérelmeket, valamint az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonását írásban az alábbi címre köteles megküldeni:
E-mail: info@powerlife.hu
Postai cím: 1164 Budapest, Felsőmalom u. 16 fszt. 8.

Az Adatkezelő a beérkezett kérelmeket haladéktalanul megvizsgálja, és a kérelem kézhezvételét követő legkésőbb 25 napon belül teljesíti a kérelmet, vagy amennyiben az Adatkezelő az Érintett kérelmét nem találja megalapozottnak, és annak teljesítését megtagadja úgy az elutasítást és annak indokait a jogorvoslattal együtt a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli az Érintettel. Írásbeli értesítést az Adatkezelő kizárólag a kérelem elutasítása esetén küld az Érintettnek, kivéve 11.1. pontban foglalt kérelmek.
Az e-mailben küldött kérést az Adatkezelő csak akkor tekinti hitelesnek, ha az az Érintett által már megadott, és személyes adatként kezelt e-mail címről érkezik. Adatkezelő jogosult további adatot bekérni az Érintett azonosítása érdekében abban az esetben, ha kétsége merül fel afelől, hogy az adatokat kérő személy valóban az Érintett.

15.   Eljárás adatvédelmi incidens esetén
Adatvédelmi incidens: személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, jogosulatlan közlése, vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés.
Amennyiben az Adatkezelő által kezelt személyes adataival összefüggésben a fent definiált adatvédelmi incidensről szerez tudomást, kérjük haladéktalanul jelezze a 9. pontban megjelölt elérhetőségeken. Adatvédelmi incidenst az Adatkezelő haladéktalanul megvizsgálja, legkésőbb a tudomásszerzést követő 72 órán belül bejelenti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, kivéve ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal az érintettek jogaira és szabadságaira nézve, továbbá megteszi az incidens orvoslására szolgáló intézkedéseket. Az Adatkezelő az adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezet.

16.   Az Adatvédelmi tájékoztató elfogadása, módosítása
Az Érintettek a Honlap, Facebook oldal, Instagram, Google+ oldal használatával, illetőleg a megrendelés leadásával jelen Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat elfogadják.
Adatkezelő jogosult a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót egyoldalúan módosítani. A módosított Adatvédelmi Tájékoztató a Weboldalon kerül közzétételre.
 
Hatályos: 2018. május 25-től